Sziasztok!
Ezzel a kenyérrel (teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt + durumbúza liszt) kiváló a lenti padlizsánkrém:
Mi kell hozzá? Egy közepes nagyságú érett padlizsánból kb. 10 ilyen kisebb szeletet lehetett megkenni, egy szelet kb. összehajtott zsebkendőnyi. Ha többet szeretnétek, így tudtok viszonyítani.
A padlizsánt fonnyasztottam a sütőben, sütőpapíron vagy egy órát, amíg megroggyant és levet eresztett. Hagytam picit hűlni, mert forrón nehezebb lehúzni a bőrét. (Iszonyú forró tud lenni!)
A lehámozott belsőt és egy gerezd fokhagymát mixerrel összekevertem/aprítottam, adtam hozzá egy kanál olívaolajat, 1 TK sót (na ez hiba volt!!), és egy evőkanál low carb majonézt, de ez elhagyható. Összekevertem, majd tettem bele 50 g apróra vágott, szárított (sós) paradicsomot. Bőven elég lett volna a masszához a paradicsom sója, most már ezt is tudom. Hagytam érni 1-2 órát ezt a jó sűrű kencét. Így szépen összeérnek az ízek, és az állaga is szép krémes lesz.
Nem mondom, hogy szép látvány, viszont annál finomabb, és persze nem csak kenyérrel, hanem szokásos mártogatósnak bármilyen szálasra vágott zöldséggel ehető. És NAGYON FINOM!!
Na ilyen tuti sokszor lesz még nálunk, és ha jön hozzánk a lánysereg, vagy a luxis csapat, tuti lesz belőle reggelire, vagy ebédre, vagy vacsira, vagy előételnek valamelyik étkezés előtt. :-)